Gizlilik ve Güvenlik

Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası

Bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası;

  1. [Karaali Kimya]’nın online alışveriş platformu olan [www.omeyva.com]’’un ne tür kişisel veriler topladığını, bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,
  2. [www.omeyva.com]’un kişisel verileri kimlerle paylaşabileceğini,
  3. [www.omeyva..com]’un işlediği kişisel verilerin üzerindeki Kullanıcı haklarının neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğini açıklamaktadır.

[www.omeyva.com] (Bundan sonra “İnternet Sitesi” olarak anılacaktır.) ve [Karaali Kimya], ( Bundan sonra ” Firma” olarak anılacaktır. ) Kullanıcıların gizliliğini korumak ve kullanılan teknolojik altyapıdan en üst seviyede yararlanması ile güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik ilkeleri belirlemiştir.

İnternet Sitesi, ve Firma, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgileri (isim, yaş, adres, telefon, e-posta vb.) talep edebilir. Kişisel bilgiler, kişi adı-soyadı, unvanı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi gibi kullanıcıyı tanımlamaya ve iletişim kurmaya yönelik her türlü bilgidir. İnternet Sitesi’ne kayıt yaptırıp sipariş verebilmek için bazı ticari / kurumsal bilgilerle birlikte, kişisel bilgilerin de paylaşılması gerekmektedir. İnternet Sitesinin veri tabanında toplanan bu bilgiler, hizmetin ifası ve daha iyi hizmet sunulması için kampanya çalışmalarında ve müşteri profillerine yönelik özel promosyon oluşturma, fatura teslimatı gibi faaliyetlerinde kullanılmaktadır. İnternet Sitesi üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, kullanıcılara ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak İnternet Sitesi üzerinden sağlanan hizmetlerin verilebilmesi için bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olarak, ayrıca sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle açık rızanıza gerek bulunmaksızın, İnternet Sitesinin sahibi olan Firma tarafından işlenmektedir.

Kullanıcıların IP adresleri internet sitesini yönetmek, Kullanıcıları, Kullanıcıların alışveriş sepetlerini tanımak ve açık demografik bilgilerini toplamak için kullanılabilir.
İnternet Sitesi, Kullanıcılar’dan topladığı bilgileri, ilgili kullanıcının haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.
İnternet Sitesi, Kullanıcılara ait e-posta adresleri ve üyelik formları ile talep ettiği kişisel bilgilerin haricinde, kullanıcıların İnternet sitesini kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlayabilir. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, İnternet Sitesi müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla, İnternet Sitesi ve Firma iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.

Kullanıcı bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanmaktadır. Kullanıcıların İnternet Sitesi’ne girdiği tüm bilgiler sadece Kullanıcı tarafından değiştirilebilmektedir. Bu kapsamda, İnternet Sitesi’ne üye olurken verilmiş olan kişisel bilgiler kayıt olduktan sonra değiştirebilir, yanlışlıkları düzeltebilir ve gerekli düzenlemeler yapılarak iletişim bilgilerinin ve tercihlerin doğru, eksiksiz ve güncel olması sağlanabilir.

İnternet Sitesi üzerinden verilecek siparişler için kullanıcılardan bir ödeme şekli seçmeleri istenecektir. Kullanıcı tarafından her ne ödeme yöntemi seçilirse seçilsin, kredi kartı bilgileri İnternet Sitesi veya Firma tarafından sunucularda tutulmamaktadır. Bu kapsamda, ödemeye yönelik tüm işlemlerin İnternet Sitesi üzerinden banka ve Kullanıcı bilgisayarı arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır. İnternet Sitesi üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde, işlemi gerçekleştirmek için İnternet Sitesi üzerinden paylaşılan kişisel bilgiler, kart bilgileri ve benzeri bilgiler, işlemin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan üçüncü kişiler (bankalar, kredi kartı şirketleri vb.) ile paylaşılabilir. Kişisel bilgilerin tamamı veya bir kısmı da, satın alınan ürünün gönderilebilmesi için kargo firması ile paylaşılabilir. Kişisel bilgiler ayrıca İnternet Sitesi’nin kullanımını geliştirmek, hizmetleri, içeriği ve reklamları tasarlamak, sunmak amacıyla ve müşteri iletişimini geliştirmek için denetim, veri analizi ve araştırma gibi amaçlarla kullanılabilir. Kişisel bilgilerin çalışanlarla veya üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarının herhangi birinde paylaşılabileceği gibi sipariş hakkındaki mesajlar, kurallar, koşullar ve politikalardaki değişiklikler gibi önemli uyarıları göndermek için kullanılabilecektir. Herhangi bir bireyle doğrudan ilişkisi olmayan veriler niteliğindeki kişisel olmayan bilgiler de toplanabilmektedir. Kişisel olmayan bilgiler herhangi bir amaç için toplanılabilir, aktarılabilir, kullanılabilir ve açıklanabilir. Örneğin siparişler ile ilgili ödeme şekli, sipariş detayları, sipariş tutarı, kullanılan indirim kuponları gibi bilgiler kişisel olmayan bilgilerdir. Bu bilgiler, Firma çalışanları ile veya ilgili üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarından herhangi birinde paylaşılabilir veya İnternet Sitesi kullanım analizinde ve desteğinde kullanılabilir.

İnternet Sitesi’nden ve Firma tarafından saplanan hizmetlerden müşteri faaliyetlerine ilişkin bilgiler toplanabilmektedir. İnternet Sitesinde dolaşılan sayfalar, tıklanan buton ve bağlantılara ilişkin navigasyon ve tıklama bilgileri, IP bilgileri, kullanım süreleri müşteri faaliyetlerine örnek olarak gösterilebilir. Bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilere daha faydalı bilgiler sağlamak ve analiz için kullanılabilir. İşbu Gizlilik Politikası bakımından kişisel olmayan bilgi olarak değerlendirilmeyen bu bilgiler, reklam ve pazarlama hizmetlerinde kullanabilecektir. İnternet Sitesi, kanunen daha uzun bir saklama süresi gerekmediği veya müsaade edilmediği sürece kişisel bilgileri işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçları gerçekleştirmek için kanunen geçerli olan süre boyunca saklamaktadır.

İnternet Sitesi, çevirimiçi servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri (cookie) ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler size en kaliteli hizmeti sağlamak, davranışlarınızı daha iyi anlamak ve hizmetlerimizi daha kolay sunmak amacıyla kullanılmaktadır. Çerezler ve diğer teknolojiler İnternet Sitesini ziyaret ettiğiniz zaman kişisel bilgilerinizi anımsatır. Bununla amacımız size kullanım kolaylığı sağlamak, vermiş olduğunuz siparişlere ulaşabilmenizi sağlamak ve bir sonraki ziyaretinizde sizi ve kişisel bilgilerinizi anımsayarak size daha özel bir hizmet sunabilmektir. Çerezleri bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Çerezler, kullanıcı davranışlarını anlamak, üyelerimizin İnternet Sitesinin hangi bölümlerini ziyaret ettiklerini göstermekte reklamların ve aramaların etkinliğini ölçmektedir.

İnternet Sitesi içeriğinde ve Firma’ya ait olmayan başkaca internet sitelerine bağlantı veya referans yer alabilir. Eğer Kullanıcılar İnternet
Sitesi üzerinden başka bir kullanıcıyla ya da üçüncü tarafların bağlantılarını (linklerini) kullanarak üçüncü kişilere ait internet siteleri ile bilgilerini paylaşırlarsa, bu internet sitelerine sağlanacak bilgiler için farklı gizlilik politikaları geçerli olabilir. İnternet Sitesi ve Firma, bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar, İnternet Sitesi’ne üye olmaları sebebiyle; kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini ve kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme ve bu konularda [bilgi@omeyva.com] e-posta adresi vasıtası ile bilgi talep etme; kişisel verilerine ilişkin herhangi bir eksiklik veya yanlışlık bulunması halinde bu yanlışlığın giderilmesini isteme; kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu durumun kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme haklarını haizdir.

Firma, işbu gizlilik politikası hükümlerini, dilediği zaman İnternet Sitesinde yayınlamak suretiyle tek taraflı olarak değiştirebilir. Değiştirilen gizlilik politikası hükümleri, İnternet Sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Firma tarafından atanacak Veri Sorumlusu veya temsilcisi, yasal altyapı sağlandığında Veri Sorumluları Sicilinde ilan edilerek mevzuata uygun şekilde [www.omeyva.com] alan adlı internet sitesinden duyurulacaktır.

KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ
Firmamız, alışveriş sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır. İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın adres çubuğunun en solunda bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur. Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği firmamiz tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı’na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir.Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.
Bilgi hattı veya müşteri hizmetleri servisi bulunan ve açık adres ve telefon bilgilerinin belirtildiği İnternet alışveriş siteleri günümüzde daha fazla tercih edilmektedir. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilir, online alışveriş hizmeti sağlayan firmanın güvenirliği konusunda daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.  Not: İnternet alışveriş sitelerinde firmanın açık adresinin ve telefonun yer almasına dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz. Alışveriş yapacaksanız alışverişinizi yapmadan ürünü aldığınız mağazanın bütün telefon / adres bilgilerini not edin. Eğer güvenmiyorsanız alışverişten önce telefon ederek teyit edin. Firmamıza ait tüm online alışveriş sitelerimizde firmamıza dair tüm bilgiler ve firma yeri belirtilmiştir.

MAİL ORDER KREDİ KART BİLGİLERİ GÜVENLİĞİ 
Kredi kartı mail-order yöntemi ile bize göndereceğiniz kimlik ve kredi kart bilgileriniz firmamız tarafından gizlilik prensibine göre saklanacaktır. Bu bilgiler olası banka ile oluşubilecek kredi kartından para çekim itirazlarına karşı 60 gün süre ile bekletilip daha sonrasında imha edilmektedir. Sipariş ettiğiniz ürünlerin bedeli karşılığında bize göndereceğiniz tarafınızdan onaylı mail-order formu bedeli dışında herhangi bir bedelin kartınızdan çekilmesi halinde doğal olarak bankaya itiraz edebilir ve bu tutarın ödenmesini engelleyebileceğiniz için bir risk oluşturmamaktadır.

ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİ VE UYGULAMALAR
Mağazamız,  web sitesi dâhilinde başka sitelere link verebilir. Firmamız, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Firmamıza ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İş bu sözleşmedeki Gizlilik Politikası Prensipleri, sadece Mağazamızın kullanımına ilişkindir, üçüncü taraf web sitelerini kapsamaz.

İSTİSNAİ HALLER
Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Firmamız, işbu “Gizlilik Politikası” hükümleri dışında kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar sınırlı sayıda olmak üzere;
1. Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik v.b. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlülükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak;
2. Mağazamızın kullanıcılarla akdettiği “Üyelik Sözleşmesi”‘nin ve diğer sözleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;
3. Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;4.Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi vermenin gerekli olduğu hallerdir.

E-POSTA GÜVENLİĞİ
Mağazamızın Müşteri Hizmetleri’ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Firmamız e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.

TARAYICI ÇEREZLERİ 
Firmamız, mağazamızı ziyaret eden kullanıcılar ve kullanıcıların web sitesini kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyası (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası site hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır.
Teknik iletişim dosyası,  siteyi kaç kişinin ziyaret ettiğini, bir kişinin siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar sitede kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından  dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde uyarı verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.
Firmamız, işbu “Gizlilik Politikası” hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için bilgi@omeyva.com adresine email gönderebilirsiniz. Firmamıza ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Firma Ünvanı: Karaali Kimya
Adres: Tophane Mh. Osmanpaşa Sk. No:11/30 Rize Türkiye
Eposta: bilgi@karaalikimya.com / bilgi@omeyva.com
Tel: 0090 464 212 2660
Fax: 0090 464 212 2757

ALIŞVERİŞ SEPETİNİZ

close